במיוחד לימים הקרים מרק אפונה טעים

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('dd6596b0-b36c-4eda-a476-20a36fb13ea7','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('dd6596b0-b36c-4eda-a476-20a36fb13ea7','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('dd6596b0-b36c-4eda-a476-20a36fb13ea7','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15]]);})

מתכון למרק קרם אפונה להכנה קלה בבית אותה חולקת חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם המייבאת ומשווקת

יחצ ישרקו

מצרכים:

1 שקית אפונה – של טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים

1 כרישה- קצוצה

1 גזר – קלוף וקצוץ

2 גבעולי סלרי – קצוצים

2 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 שן שום

1 ענף תימין טרי

1.5 ליטר מים / 6 כוסות

צרור קטן פטרוזיליה – קצוצה דק

50 גרם חמאה או 6 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל לבן

שמנת חמוצה להגשה (לא חובה)

 

אופן הכנה: ממיסים את החמאה בסיר רחב, בעל תחתית כבדה. מוסיפים את הגזר, כרישה, בצל ושום, ממליחים מעט ומערבבים.

מטגנים את הירקות בחמאה, על להבה בינונית נמוכה, למשך כ- 10 דקות, עד שמתרכים מאוד. מוסיפים את האפונה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כשתי דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה יחד עם המים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את ענף התימין, מכסים ומבשלים למשך כ- 30 דקות (עד שהתפוח האדמה מתרכך), על אש נמוכה. בעזרת מצקת, מעבירים כשליש מהמרק למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה. מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי טעם. יוצקים לקערות ומוסיפים כפית שמנת חמוצה. ומגישים.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה