מרק פיצה
09.02.24 / 09:43
לכבוד יום הפיצה הבינלאומי החל ב-9 בפברואר, מתכון ייחודי להנות מהמאכל האהוב בצורה בריאה ומזינה.
המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר
חומרים:
3 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
פלפל אדום קצוץ
1/2 כוס כוסמת ירוקה יבשה
כפית מלח
1/4 כפית סוכר
1.5 כוסות מים
חופן בזיליקום קצוץ
מעט אורגנו קצוץ
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר, מוסיפים שמן זית, עגבניות חתוכות, פלפל קצוץ וסוכר ומערבבים
.2 מבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות
.3 מוסיפים מלח, פלפל, רסק ומים ומערבבים שוב
. 4 מביאים לרתיחה
.5ברתיחה מוסיפים כוסמת, בזיליקום ואורגנו ומערבבים
6. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה