מתכון עסיסי להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('b5e315af-6b0b-4fcb-9a12-5a2773a0a5c6','/dyncontent/2025/1/16/eba3c2a4-705d-4515-b0d9-81ac45994e0e.jpg',18935,'מכללת אשקלון אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b5e315af-6b0b-4fcb-9a12-5a2773a0a5c6','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b5e315af-6b0b-4fcb-9a12-5a2773a0a5c6','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,50567,'Image','');},15]]);})

לרגל פתיחת 'עונת המנגלים' ו"הפיקניקים" רשת טיב טעם מציעה מתכון עסיסי להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה.

 צילום: דניאל לילה

רכיבים להכנת הקבב:

חצי ק"ג בשר טלה טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ דק

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים - פטרוזיליה,  כוסברה ונענע

3 כפות שמן זית

1 כפית גדושה מלח דק

1 כפית גדושה פלפל שחור

1 כפית בהרט

 

להכנת רוטב סלסה:

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה,  כוסברה,  נענע,  שמיר, בצל ירוק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי כוס זיתים קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

מיץ וגרידת מלימון אחד

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח אטלנטי

 

להכנת השיפודים:

2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי

1 צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5ס"מ

 

אופן ההכנה:  יש לערבב את כל רכיבי הקבב ומעבירים למקרר לחצי שעה - שעה. ובקערה לערבב את כל רכיבי הסלסה, מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם.

 

בעזרת ידיים רטובות יש ליצור קבבים באורך 5 ס"מ עובי 3ס"מ. משפדים על שיפוד לסירוגין 3 קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס. ולהכניס למקרר למשך שעה.

מחממים גריל בחום גבוהה, מברישים את הקבבים בשמן זית. צולים על גריל משומן כ- 5 דקות מכל צד, לקבלת מידת עשייה MW. ולהגיש. הגשה: מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה.

 

בתאבון...

סבינה ולדמן | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר|

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה