פסטה פוזילי טרייה עם עוף בתנור

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('bf8aad25-4a29-469e-8341-57381b5e945b','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,50567,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('bf8aad25-4a29-469e-8341-57381b5e945b','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15]]);})

חברת "פסטה ריקו", החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה יחד עם בלוגר האוכל רון יוחננוב, מתכון מנצח המתאים במיוחד לימי החורף הקרים: פסטה פוזילי טרייה עם עוף המוגשים בתבנית אחת בתנור. השימוש במתכון בפסטה טרייה שלא צריך לבשל אותה קודם ובהכנה בתנור מקבלת מרקם מושלם וטעם מענג.

צילום אסף אמברם

מצרכים (לכ- 5-6):

1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"

5-6 שוקי עוף/כרעיים/פרגיות

4 שיני שום כתושות

10 עגבניות שרי חצויות

צרור טימין טרי

2 כוסות מים רותחים

1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה של פסטה ריקו (680 גרם) 

מלח / פלפל שחור

למרידנה:

3 כפות שמן זית

1 כף תבלין גריל

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כף אבקת שום או שום גבישי

1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)

1 כף דבש / סילאן

1/2 כפית כמון

מלח / פלפל שחור

2 כפות מים

 

 אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסדרים בתבנית מתאימה פסטה טרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי, מעט מלח ופלפל ושתי כוסות מים רותחים.
  3. להכנת המרינדה: מערבבים היטב בקערית את כל המרכיבים עד שנוצרת משחה אחידה. אפשר להכין את המרינדה לילה קודם ולהשרות בתוכה את נתחי העוף.
  4. מניחים מעל הפסטה את נתחי העוף המתובלים ומפזרים מעל מעט טימין.
  5. מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפיה ל-45 דקות.
  6. לאחר 45 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף שזוף. מגישים חם ונהנים.
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה