צ'אט עם דוד בן-גוריון: הצ'אט שמחבר אותנו אל מורשתו של ראש ממשלת ישראל הראשון בעידן הבינה המלאכותית



המכון למורשת בן-גוריון בשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון בנגב גאים להציג את ChatDBG - "צ'אט דוד בן-גוריון" – כלי טכנולוגי חדש המאפשר לדון ולשאול שאלות ישירות את
דוד בן-גוריון, ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל. הפיתוח, אשר נעשה בשיתוף פעולה עם חברת Jeen.ai המובילה בתחום הבינה המלאכותית, ומיקרוסופט ישראל,
מבוסס בלעדית על כתביו של בן-גוריון הנמצאים בארכיון למורשת בן-גוריון ומבקש לספק תשובות ענייניות ומדויקות עד כמה שניתן.
זוהי פריצת דרך טכנולוגית בשימור המורשת והפצתה לדורות הבאים.

קרדיט צילום: ChatDBG - צ'אט דוד בן-גוריון.
קרדיט צילום: ChatDBG - צ'אט דוד בן-גוריון.

חשבת פעם "מעניין מה היה אומר על זה דוד בן-גוריון, ראש הממשלה הראשון?", ובכן, כעת ניתן לשאול לדעתו באופן ישיר. צ'אט חדש המבוסס בלעדית על כתביו של בן-גוריון מאפשר לספק תשובות בנושאים שונים בהתאמה לעובדות ההיסטוריות המתועדות בארכיון למורשת בן-גוריון.

הצ'אט החדש, שכרגע בהרצה והועלו אליו בנתיים כ-50% מכתביו של בן-גוריון, מציע חוויה אינטראקטיבית ומעמיקה עם מחשבותיו ורעיונותיו של בן-גוריון, וכך מאפשר לציבור הרחב להיחשף אליהם ולבחון את הרלוונטיות שלהם למציאות המודרנית. זוהי הזדמנות נפלאה להתנסות בחוויה יוצאת דופן ולשאול את דוד בן-גוריון את השאלות שמעסיקות אותנו במציאות של היום.

צ'אט עם דויד בן גוריון זמין כעת לציבור הרחב: https://bot.bgh.org.il/

מנכ"ל המכון למורשת בן-גוריון, איתן דוניץ מסר: "זוהי קפיצת דרך בהנגשת מורשתו  של בן-גוריון לציבור הרחב באמצעים טכנולוגיים וחדשניים. באמצעות הצ'אט החדש, chat DBG, רעיונותיו ומשנתו של בן-גוריון הופכים זמינים ונגישים לציבור בלחיצת כפתור והכל תוך דיאלוג עם "הזקן". זוהי הזדמנות לחיבור בלתי אמצעי עם האב המייסד של כולנו ועם הרלוונטיות שלו לחיינו כאן היום. שלב ההרצה כבר כאן ואתם יותר ממוזמנים לדיאלוג עם בן-גוריון בגרסת ה-AI שלו.
נשיא אוניברסיטת בו-גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ:  "ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל ממשיך להיות רלוונטי גם בשנת 2025, ואימוץ הבינה המלאכותית מאפשר לנו לשמוע מה יש לו להגיד גם על נושאים עכשוויים.  האישיות, החזון שממשיך להדהד, היכולת לקבל החלטות נחרצות למען המדינה, רלוונטיים מתמיד. אני גאה שבאוניברסיטת בן גוריון בנגב יש גם את הזכות לארח את הארכיון הלאומי של דוד בן גוריון, וגם את היכולת הטכנולוגית להנגיש את בן גוריון לעולם דרך 
AI".

ד"ר עדי פורטוגז, מנהל ארכיון בן גוריון באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: לבן-גוריון יש רלבנטיות רבה גם בימינו. הוא האב המייסד שראה לרחוק והסוגיות שאנו מתמודדים איתן היום העסיקו גם אותו. העניין הוא שאמצעי המדיה התרבו והשתנו, וסדר היום הואץ. רק מעטים יושבים וקוראים נאומים ומאמרים בכדי לקבל תובנות על המציאות ועל החיים. לכן, בעידן הנוכחי, כדי להנכיח את בן-גוריון בציבור, כדאי להוסיף אמצעי מדיה נוספים. כמו "הסטורי של אלזה" בזמנו, מדיום עכשווי יכול לעורר עיון מחודש בנושא. לצד זאת, חשוב לי להוסיף שאין תחליף לקריאה מעמיקה. בכל תחום בחיים."

מנכ"ל חברת Jeen.ai, עודד טהורי מסר “אנו שמחים לקחת חלק בפרויקט ייחודי זה במסגרתו פלטפורמת הבינה המלאכותית של Jeen.ai מאפשרת להפוך מידע היסטורי מורכב לנגיש וקל לשימוש. הפרויקט עם ChatDBG מראה איך טכנולוגיה יכולה לחבר בין המורשת של בן-גוריון לבין העולם המודרני בצורה מרתקת ורלבנטית,”

צ'אט בן-גוריון יופיע באתר המכון למורשת בן-גוריון. בהמשך תהיה אפשרות לשוחח עם דוד בן-גוריון בקולו האישי ואף בעזרת הולוגרמה.

לורן פרתי, מנהל תחום חינוך במיקרוסופט ישראל: במיקרוסופט ישראל: החיבור בין מורשת דוד בן גוריון לבינה מלאכותית הוא דוגמה יוצאת דופן לאופן שבו חדשנות יכולה להנדיש את ההיסטוריה ולחבר דורות שונים. אנו גאים להיות שותפים בפרויקט ChatDBG, המשלב יכולות AI מתקדמות עם ארכיון היסטוריה עשיר וחשוב, המאפשר לציבור הרחב לקיים דיאלוג מרתק וראשון מסוגו עם ראש הממשלה הראשון. טכנולוגיית הענן והבינה המלאכותית של מיקרוסופט הופכות את המורשת לנגישה, חווייתית ורלוונטית יותר מתמיד".

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות