מתכון לביבות טחינה
לרגל חנוכה מתכון מקורי ומיוחד שמחמם את הלב והמטבח: לביבות טחינה כתומות המשלבות בין מתיקות טבעית של בטטה ודלעת לבין עושרה וטעמה העדין של הטחינה. התוצאה היא לביבה רכה, צבעונית ומזמינה, שמביאה איתה טעם של בית עם טוויסט חגיגי ומודרני. המתכון קל להכנה ומושלם לאירוח, למשפחה ולכל אוהבי החג. באדיבות חברת אחווה
חג חנוכה שמח!
מצרכים (לכ-10-12 לביבות):
300 גרם דלעת חתוכה וקלופה
1 בטטה
5 כפות טחינה מסורתית של "אחוה"
4 כפות גדושות קמח תירס גס
4 כפות קוואקר טחון לקמח
צרור עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום/נענע)
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מקלפים את הדלעת והבטטה וחותכים לקוביות גדולות. אופים בתנור בחום של כ- 170 מעלות עד שהן רכות (ניתן גם לאפות עם הקליפה ולהסיר לאחר האפייה). מצננים, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה.
- מוסיפים לירקות הכתומים טחינה, קמח תירס, קמח קוואקר, עשבי תיבול, שום ומלח ומערבבים היטב. מניחים בצד לכ-10 דקות.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית. בעזרת כף רטובה לוקחים מהעיסה כמות של לביבה ושמים בטיגון. מטגנים את הלביבות בחום בינוני משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
- מגישים חם לצד רוטב טחינה (שמכינים על פי הוראות היצרן) וסלט עגבניות ובצל קצוץ.
