ספרינג רול של טונה וברוקולי
15.01.23 / 12:03
![](/dyncontent/2025/2/16/77ab1e6e-69b2-417e-9944-9a4c3f41e4cb.jpg)
אם מגיעים אורחים או הזמנתם את המשפחה לארוחה חגיגית, ומאסתם בהגשת מאכלים מסורתיים, כדאי שתכירו את המנה המרעננת, היפה והטעימה, שתשדרג כל ארוחה, כמסעדת יוקרה ולחגיגת טעמים: ספרינג רול של טונה וברוקולי.
![יחצ ריו מרה יחצ ריו מרה](/dyncontent/2023/1/15/b2ef99e9-094d-4c38-ae20-186026ba1ae3.jpg)
מותג הטונה המוביל באיטליה ריו מרה מציע מתכון של מנה מזינה, מלאת חלבון, קלה ומהירה להכנת ספרינג רול של טונה וברוקולי, בדיוק כמו במסעדות היוקרה.
מצרכים:
2 דפים של טורטיה
2 קופסאות טונה "ריו מרה" בשמן זית 160 גרם
200 גרם עלי ברוקולי
1 לימון
1 שן שום
2 פרוסות גבינה צהובה
מעט מלח
מעט שמן זית
עלי חסה – לקישוט ולהגשה בצד
הוראות הכנה:
- חולטים את עלי הברוקולי במים רותחים עם מלח ומסננים.
- חותכים את העלים לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים מעט שמן זית, שום כתושה ואת הלימון ומערבבים.
- פורסים את דפי הטורטייה ומברישים מעט עם שמן זית מעל.
- חותכים את הגבינה הצהובה לריבועים קטנים ומסדרים על גבי הטורטיות, מעל מפזרים את תערובת הברוקולי ואת נתחי הטונה.
- מגלגלים את הטורטייה לצורת גליל ארוך, עוטפים בניילון נצמד ומניחים את הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מברישים את הגלילים בשמן זית וחותכים לטבעות בעובי 4 ס"מ כל אחת.
- אופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש עד להזהבה.
המתכון באדיבות RIO MARE