תוספות מתוקות ובריאות שאפשר להכין עם הילדים לקראת שנת הלימודים החדשה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('2ce89138-e1e9-4f7b-b942-1c76364b4604','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('2ce89138-e1e9-4f7b-b942-1c76364b4604','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,50567,'Image','');},15]]);})

הילדים חוזרים לבית הספר, ואיתם יביאו כמובן את ארוחת הבוקר – שלעיתים לא מספיקה ואינה משביעה לאורך יום הלימודים הארוך. כיצד נוכל להעניק להם תוספת מתוקה לצד הארוחה, אך בריאה? 3 מתכונים במיוחד לקראת שנת הלימודים החדשה.


המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר. השיעורים מיועדים גם לילדים הרגישים לגלוטן והם מקבלים את המצרכים המתאימים להם כדי שיוכלו להשתתף כמו כל שאר הילדים בשיעור.

קינמונים- עוגיות קינמון מקמח כוסמין מלא

 

המצרכים לבצק:

1 כוס קמח כוסמין מלא

1/4 כוס סוכר קנים

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

1/2 כוס מים

 

המצרכים למילוי:

1/4 כוס סוכר קנים

1/4 כוס קינמון טחון

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים  בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

2. משטחים את הבצק לפיתה דקה מאוד.

3. מפזרים את מרכיבי המילוי על הבצק.

4. מגלגלים את הבצק מעל המילוי תוך הטמעת המילוי בתוך הבצק.

5. חותכים את רולדת הבצק לעוגיות בגודל הרצוי.

6. מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור)

 

 

 יחצ

 

כדורי שוקולד בגרסא בריאה יותר

 

המצרכים:

200 גרם ביסקוויטים מקמח מלא / כוסמין מלא

1 כף אבקת קקאו אורגנית טבעית

100 מיליליטר קרם קוקוס

קורט מלח הימאלייה

חופן פתיתי קוקוס טבעיים

 

אופן ההכנה:

1. מפוררים את הביסקוויטים עד לקבלת פירורים קטנים (לא קמח).

2. מוסיפים לקערה את הקקאו וקרם הקוקוס ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. יוצרים כדורים ומצפים בפתיתי קוקוס.

 

*אין צורך להוסיף סוכר. יש מספיק בביסקוויטים.

 

יחצ

עוגת מייפל טבעונית

 

המצרכים:

1 כף גדושה קמח כוסמין מלא

1 כפית שטוחה סוכר קנים

2 כפות קרם קוקוס

1 כף מים

1 כף שמן

קורט אבקת אפייה

1 כף סירופ מייפל טבעי (100% מייפל)

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה.

2. שופכים את הבלילה לתוך תבנית אפייה אישית (קוקוט).

3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 5 דקות, מוציאים את העוגה, שופכים את סירופ המייפל מעל ומכניסים שוב לאפייה של עוד 10 דקות.

4. מצננים לפני ההגשה

יחצ

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה